Ridica vocea, nu nivelul marii

Ana - Redactor Trend Magazin
By Ana - Redactor Trend Magazin iunie 4, 2014 18:21

Ridica vocea, nu nivelul marii

05 iunie, Ziua Mondiala a Mediului

In data de 5 iunie a fiecarui an se sarbatoreste Ziua Mondiala a Mediului, care incearca sa sensibilizeze autoritati, industrii si populatia cu privire la problemele de mediu cu care se confrunta intreaga omenire. Celebrata pentru prima data de catre Adunarea Generala a Natiunilor Unite in 1972, Ziua Mondiala a Mediului atrage numeroase actiuni de voluntariat desfasurate in sensul ecologizarii zonelor poluate, organizarea de expozitii de arta sau concursuri de fotografie care reliefeaza frumuseti ale biodiversitatii, sau actiuni de promovare a principiilor ecologice in contextul dezvoltarii durabile.

[block]


[/block][block]

În cadrul Programului Natiunilor Unite pentru Mediu se alege in fiecare an o tara pentru sarbatorirea Zilei Mondiale a Mediului. In 2014, Insula Barbados din Caraibe a fost desemnata gazda pentru acest eveniment global.

Sloganul de anul acesta este „RAISE YOUR VOICE, NOT THE SEA LEVEL” (Ridica vocea, nu nivelul marii), iar tema este Statele insulare mici in curs de dezvoltare si schimbarea climatica.

Fiind una din cele mai mici state independente din lume, de numai 430 km2, cam de 554 ori mai mic decat Romania, Barbados se confrunta cu multe provocari in domeniul mediului, cum ar fi cresterea nivelului marii cauzate de schimbările climatice şi vulnerabilitatea în faţa dezastrelor naturale.

[/block]

Cu toate acestea, statul este recunoscut pentru contributia sa importanta la prevenirea, anticiparea si atenuarea efectelor schimbarilor climatice.

Locuitorii din Barbados sunt incurajati sa se alature festivitatilor ce dureaza de pe 1 iunie pana pe 7 iunie, iar joi, de Ziua Mondiala a Mediului, elevii si angajati ai autoritatilor vor purta tricouri sau panglici verzi.

Ziua de 5 iunie reuneste milioane de persoane din diferite zone ale globului in actiuni de curatenie, colectare de deseuri, plantare de copaci, campanii media, expozitii, concerte si spectacole, sau concursuri cu teme specifice.

La ce actiuni veti participa voi de Ziua Mondiala a Mediului?

Articole similare

Ana - Redactor Trend Magazin
By Ana - Redactor Trend Magazin iunie 4, 2014 18:21
Scrie un comentariu

Nici un comentariu

Nici un comentariu pana in prezent!

Sa-ti spun o poveste! Inca nu au fost adaugate comentarii, dar tu poti fi primul care-si va spune parerea despre acest articol.

Scrie un comentariu
Citeste comentariile

Scrie un comentariu

Fi liber sa ne spui parerea ta!