Plachie de crap

Tania - Redactor Trend Magazin
By Tania - Redactor Trend Magazin decembrie 30, 2014 20:50

Plachie de crap

Nicio masa de Revelion fara peste.

Traditia spune ca in noaptea dintre ani primul lucru pe care il consumi sa fie pestele pentru a avea noroc tot anul. O fi, n-o fi; important este ca acesta este usor si sanatos. Din oricare considerente am privi, merita incercat.

Ingrediente:

Pentru plachia de crap avem nevoie de:

  • 1 crap de circa 3 Kg
  • 3 cepe mari
  • 2 ardei mari
  • 2 morcovi mari
  • 2 dovlecei medii
  • 200 ml pasta de tomate
  • jumatate lamaie taiata felii
  • 2 foi de dafin
  • 100 ml ulei
  • 2 catei de usturoi (optional)
  • 100 ml de vin (optional)
  • Sare, piper
  • Patrunjel pentru decor.

Modul de preparare:

Pestele curatat si taiat felii de circa 2-3 cm se sareaza si se prajeste pe jumatate (1-2 minute pe fiecare parte) in putin ulei. In restul de ulei se calesc, toate odata, ceapa taiata julien, ardeiul taiat fasii, morcovul si dovlecelul taiate rondele subtiri, cat sa se moaie putin (al dente).

Intr-o tava cu pereti inalti se pun legumele calite peste care se toarna pasta de rosii, vinul daca legumele nu au lasat suficienta zeama, se adauga foile de dafin, se presara sare, piper si usturoiul zdrobit daca se doreste, apoi se amesteca usor toate ingredientele.

Deasupra se aseaza pestele si feliile de lamaie, apoi se da la cuptorul incins in prealabil, timp de 30 – 40 de minute.

Iese o minunatie.

Trend Magazin - Plachie de crap1

Sa aveti pofta! Plachie de crap.

Articole similare

Tania - Redactor Trend Magazin
By Tania - Redactor Trend Magazin decembrie 30, 2014 20:50
Scrie un comentariu

Nici un comentariu

Nici un comentariu pana in prezent!

Sa-ti spun o poveste! Inca nu au fost adaugate comentarii, dar tu poti fi primul care-si va spune parerea despre acest articol.

Scrie un comentariu
Citeste comentariile

Scrie un comentariu

Fi liber sa ne spui parerea ta!