Comunicat de presa

Cuscco - Redactor Trend Magazin
By Cuscco - Redactor Trend Magazin mai 13, 2014 10:20

Comunicat de presa

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Reabilitarea fântânilor monument istoric- inițiativă de advocacy reușită a Grupului de inițiativă locală Qvorum Craiova!

Grupul de inițiativă locală Craiova, inițiat de către Institutul European pentru Democrație Participativă – QVORUM a organizat activități de conștientizare privind necesitatea reabilitării fântânilor monumente istorice din orașul Craiova.

[block]


[/block][block]

Autoritățile publice din Craiova au sprijinit demersul Grupului de inițiativă locală Qvorum și  în luna aprilie au fost demerate o serie de activități de igienizare și întreținere asupra fântânilor publice monumente istorice din oraș. Prima fântână asupra căreia s-au făcut unele lucrări de întreținere și exploatare a fost Fântâna Jianu. (vezi fotografiile atașate).

În luna martie a acestui an, Primăria Municipiului Craiova a alocat suma de 650.000 lei din bugetul municipiului Craiova pentru anul 2014 pentru intreținerea și exploatarea fântânilor din Craiova, ca rezultat al demersului constant al Grupului de inițiativă locală Craiova.

[/block]

În cadrul demersului de advocacy inițiat de Grupul de inițiativă locală Qvorum Craiova au fost demarate mai multe activități precum: cereri și petiții adresate Primariei și Consiliului Local al Municipiului Craiova, cercetare pe teren pentru a vedea care este stadiul celor patru fântâni publice monumente istorice din oraș – Fântâna Purcarului, Fântâna Jianu, Fântâna Popova și Fântâna Roșie, interviuri cu cetățenii, studiu asupra legilor în vigoare și asupra unor hotărâri de consiliul local și o conferință de presă în cadrul căreia a fost prezentat documentul de poziție pe care l-am realizat.

Vom continua sa monitorizam activitatile intreprinse de autoritatile locale din Craiova pentru intretinerea si exploatarea fantanilor monumente istorice pe parcursul anului 2014.

Articole similare

Cuscco - Redactor Trend Magazin
By Cuscco - Redactor Trend Magazin mai 13, 2014 10:20
Scrie un comentariu

Nici un comentariu

Nici un comentariu pana in prezent!

Sa-ti spun o poveste! Inca nu au fost adaugate comentarii, dar tu poti fi primul care-si va spune parerea despre acest articol.

Scrie un comentariu
Citeste comentariile

Scrie un comentariu

Fi liber sa ne spui parerea ta!