Comunicat de presa – PMP Dolj

Maria - Redactor Trend Magazin
By Maria - Redactor Trend Magazin martie 16, 2014 20:14

Comunicat de presa – PMP Dolj

Peste 250 de membrii ai PMP Dolj au protestat ieri in Piata George Enescu din Bucuresti si in fata Guvernului, impotriva introducerii, de la 1 aprilie a.c., a accizei suplimentare la combustibil.

Peste 10.000 de persoane au participat ieri, 15 martie a.c., la mitingul de protest organizat de Partidul Miscarea Populara in Capitala, in Piata George Enescu, impotriva accizei suplimentare la carburanti si a cresterii generale a preturilor.

Partidul Miscarea Populara filiala Dolj s-a alaturat colegilor din intreaga tara la acest miting de protest cu peste 250 de oameni.

Manifestantii, in cea mai mare parte tineri simpatizanti ai PMP, au venit cu steaguri tricolore, cu steaguri ale Uniunii Europene şi cu drapele ale PMP. Multi dintre ei au afisat pancarte pe care se puteau citi mesaje impotriva Guvernului si a accizei: „Ponta te arde cu pompa!”, „Victor Ponta – platit din banii nostri sa ne goleasca buzunarele”, „Taxa Victor Viorel te arde la portofel”, „Romanii cotizeaza, baronii incaseaza” – precum si mesaje despre parteneriatul cu seful statului: “Traian Basescu, alaturi de Miscarea Populara”.

Pe scena au urcat circa 30 de reprezentanti ai Miscarii Populare, reprezentanti din Parlamentul Romaniei, din Parlamentul European si din teritoriu, precum si primari care s-au inscris recent in Fundatia Miscarea Populara.

Presedintele PMP, Eugen Tomac, le-a spus celor prezenti ca acesta este “cel mai mare eveniment de strada organizat pana acum de PMP” si l-a acuzat pe Victor Ponta ca vrea sa dea “o lovitura de portofel” tuturor romanilor prin introducerea accizei suplimentare de 7 eurocenti la combustibili. El a cerut guvernului ca in schimbul majorarii accizei, “sa lupte cinstit impotriva coruptiei si evaziunii ca sa aduca bani la buget”.

[block]


[/block][block]

Deputatul Elena Udrea s-a adresat celor din Piaţa George Enescu spunând: “Suntem aici pentru că ne pasă de români! Ei nu vor creșterea prețului la combustibil” și a calificat introducerea accizei de 7 eurocenți drept “o bombă pentru economia României”. Elena Udrea a criticat PSD şi PNL pentru că nu şi-au îndeplinit promisiunile: “Acum doi ani de zile Ponta și Antonescu au mințit că vor face traiul mai bun, 1 milion de locuri de muncă, dar șomajul este din ce în ce mai mare, au sărăcit această țară și în fiecare zi de minte domnul Ponta la televizor că în România totul e bine”. Ea a afirmat, totodată: “Partidul Mișcarea Populară este adevărata opoziție la acest guvern, nu PNL-ul domnului Antonescu… Mișcarea Populară este împotriva acestui guvern pentru că acest guvern este împotriva intereselor românilor”. Elena Udrea a adăugat că PMP este partidul – partener al președintelui României Traian Băsescu și împărtășește viziunea acestuia de modernizare a țării.

[/block]

Preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, Marian Preda, a spus, în intervenţia sa, că “România are nevoie de măsuri de dreapta şi de un guvern care să încurajeze munca şi câştigul cinstit”.

Europarlamentarul Cristian Preda a amintit că guvernul condus de Victor Ponta a suferit numeroase remanieri, arătând că niciodată nu au fost atâţia miniştri cu probleme într-un cabinet: „Din mai 2012, din cel mai cinstit guvern pe care l-a avut România, au rămas 2 oameni neschimbaţi pe funcţii: omul baronilor PSD, adică Victor Ponta şi omul lui Dan Voiculescu, adică Daniel Constantin. Asta ne spune tot ce trebuie să ştim despre acest guvern” a spus europarlamentarul.

Despre acciza suplimentară la combustibil, deputatul Teodor Paleologu a spus că este la fel de periculoasă ca un cocktail Molotov, care se face tot din benzină.

În cel mai pur grai oltenesc, preşedintele PMP Dolj şi secretarul regional pentru zona Olteniei, Gelu Vişan s-a adresat miilor de manifestanţi. „Ştiţi de ce au oltenii coatele ascuţite? Ca să-şi facă loc printre cele 35 de taxe puse de Ponta”. Gelu Vişan a declarat că puterea nu are curaj să mai spună nimic, iar adevărata opoziţie este Partidul Mişcarea Populară, aşa cum a dovedit-o prin acţiunea de ieri.

Moderatorul mitingului a fost deputatul PMP de Targoviste, Florin Popescu. Pe cele doua ecrane de langa scena s-au difuzat si imagini cu presedintele Traian Basescu semnand petiţia Miscarii Populare de respingere a accizei, precum si clipuri in care cetateni din diverse orase ale ţarii se pronunta impotriva accizei si a cresterii generalizate a preturilor. In mai multe randuri, mulţimea a scandat numele presedintelui Traian Basescu.

Adunarea Partidului Miscarea Populara s-a încheiat cu un mars al celor prezenti catre sediul Guvernului, unde s-au scandat sloganuri impotriva accizei si pentru demisia lui Victor Ponta.

Mitingul de ieri a reprezentat cel mai important punct al campaniei intitulate Ponta te arde cu pompa! organizată de PMP incepand cu a doua parte a lunii februarie in toata tara. In cadrul campaniei au fost distribuiti fluturasi informativi despre efectele negative ale intentiei guvernului Ponta de a majora acciza la carburanți, dar a avut loc si o actiune de strangere de semnaturi contra acestei noi taxe. Peste 300.000 de romani au semnat împotriva accizei printre ei aflandu-se si presedintele Traian Basescu.

Articole similare

Maria - Redactor Trend Magazin
By Maria - Redactor Trend Magazin martie 16, 2014 20:14
Scrie un comentariu

Nici un comentariu

Nici un comentariu pana in prezent!

Sa-ti spun o poveste! Inca nu au fost adaugate comentarii, dar tu poti fi primul care-si va spune parerea despre acest articol.

Scrie un comentariu
Citeste comentariile

Scrie un comentariu

Fi liber sa ne spui parerea ta!