Alergatori, pregatiti-va de maraton!

Cuscco - Redactor Trend Magazin
By Cuscco - Redactor Trend Magazin mai 27, 2014 16:06

Alergatori, pregatiti-va de maraton!

Alergatori  pregatiti-va de maraton!

Pe 2 august 2014, va avea loc cea de-a patra editie de trail running a competitiei Retezat Maraton. Insotiti de peisaje pline de culoare, printre brazi, stanci si luminis, competitorii se vor intrece pe cararile turistice ale Parcului National Retezat in 2 august, intr-o zi de sambata.

Organizatorii propun 3 probe pentru cei interesati: proba de maraton cu o lungime de 44 km, proba de semimaraton cu o lungime de 21 km si proba de cross cu 14 km lungime.

[block]


[/block][block]

Competitia de alergare pe cararile Parcului National Retezat a fost organizata pentru prima data in 2011, iar anul acesta s-a ajuns la a patra editie. Ea se adreseaza atat profesionistilor cat si pasionatilor de trail running, iar pentru copii se va organiza competitia pentru „Uriasi”.

Traseele probelor sunt circulare, incep si se termina la Rausor, comuna Rau de Mori din judetul Hunedoara.  Accesul catre Parcul National Retezat se poate face prin Valea Jiului sau prin Depresiunea Hategului, dinspre Deva, Caransebes sau Petrosani.

Ce gasiti la destinatie? Incurajari, bucurie, felicitari si multa voie buna, festivitate de premiere si Pasta Party.

[/block]

Parcul Natural Retezat, denumit si colt de rai, surprinde placut prin diversitatea speciilor de plante si animale salbatice existente aici. Puteti vizita lacuri alpine si lacuri glaciare (Bucura, Zanoaga, Tau Mare, etc.), Pestera Alunii Negri, Pestera Dalma cu Brazi, si alte 200 de pesteri gazduite de Muntii Retezat, varfurile Peleaga, Papusa si Retezat ce depasesc 2000 metri.

O data ajuns in zona, este interesant de vazut si Cetatea Sarmisegetuza, Portile de Fier ale Transilvaniei, sau de parcurs traseul cu enigme care pleaca de la Centrul de Vizitare Nucsoara, din Comuna Salasu de Sus.

Atentie vizitatori, intrarea in Parcul National Retezat este de 10 lei/pers/7 zile.

Mai multe detalii despre competitie si oportunitatea de a va inscrie, regasiti pe pagina organizatorului (link aici).

Retezat

Articole similare

Cuscco - Redactor Trend Magazin
By Cuscco - Redactor Trend Magazin mai 27, 2014 16:06
Scrie un comentariu

Nici un comentariu

Nici un comentariu pana in prezent!

Sa-ti spun o poveste! Inca nu au fost adaugate comentarii, dar tu poti fi primul care-si va spune parerea despre acest articol.

Scrie un comentariu
Citeste comentariile

Scrie un comentariu

Fi liber sa ne spui parerea ta!