Prajitura usoara si delicioasa cu fructe de padure

Tania - Redactor Trend Magazin
By Tania - Redactor Trend Magazin iunie 5, 2014 12:16

Prajitura usoara si delicioasa cu fructe de padure

Intotdeauna gustul dulce acrisor a atras, acesta aflandu-se printre preferintele papilelor noastre gustative, iar daca preparatul este si simplu de facut ,cu atat mai bine. Sezonul fructelor de padure se apropie, dar si cele congelate sunt de luat in seama, ne ramane doar sa alegem cum le preparam si cum altfel decat in combinatie cu un desert dulce, pufos si delicios.

Reteta este foarte simpla si pastreaza cateva proportii de baza, in functie de dimensiunea tavii, astfel ca avem nevoie de: cate oua, tot atatea linguri de zahar si tot atatea linguri de faina, un praf de copt si fructe de padure dupa preferintele fiecaruia.

Mai exact pentru o tava de 20 pe 30 de cm se folosesc:

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf de cutit de sare
  • 2 linguri de apa
  • 500 de grame de fructe de padure amestecate cu putin zahar, dupa gustul fiacaruia, sau deloc (daca sunt congelate fructele impreunate cu zaharul trebuie lasate la decongelat, iar cand se adauga in aluat se vor scurge de surplusul de zeama).

Pregatirea:

In primul rand se aprinde cuptorul pentru a avea timp sa se incalzeasca la temperatura de 180 de grade pana in momentul in care introducem prajitura.

Apoi se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma (secretul pentru ca spuma de albusuri sa creasca si sa ramana asa, sunt cele 2 linguri de apa adaugate in timpul mixarii albusurilor), cu varful de sare, cele 2 linguri de apa si cele 6 linguri de zahar adaugate treptat, timp de cateva minute pana rezulta o spuma densa care nu cade din vas atunci cand intoarcem vasul cu susul in jos.

Peste aceasta spuma punem galbenusurile de ou, faina si praful de copt si amestecam de sus in jos pana la omogenizarea aluatului (nu foarte mult, cu cat amestecam mai mult cu atat aluatul se va lasa). Turnam aluatul in tava, iar peste acesta punem fructele de padure din loc in loc cat sa cuprinda toata tava.

Dam la cuptor pentru 40-45 de minute. Cand prajitura devine aurie, se face testul cu scobitoarea si daca pe aceasta nu ramane aluat necopt inseamna ca este gata.

Dupa racire, se poate servi ornata cu zahar pudra.

Sa aveti pofta!


Articole similare

Tania - Redactor Trend Magazin
By Tania - Redactor Trend Magazin iunie 5, 2014 12:16
Scrie un comentariu

Nici un comentariu

Nici un comentariu pana in prezent!

Sa-ti spun o poveste! Inca nu au fost adaugate comentarii, dar tu poti fi primul care-si va spune parerea despre acest articol.

Scrie un comentariu
Citeste comentariile

Scrie un comentariu

Fi liber sa ne spui parerea ta!

Comentarii

  • Tania - Redactor Trend Magazin

    Tania - Redactor Trend Magazin

    Cu multa placere si drag Adriana! Garantez pentru deliciozitate :)

    View Article
  • Adriana

    Adriana

    Doamne, arata asa de delicios.... Pare simplu de facut, multumesc.

    View Article
  • Mama lor de....

    Mama lor de....

    Nu ati vazut ca majoritatea politicienilor sunt niste corupti. Ii aresteaza azi si maine ii elibereaza. Isi bat joc…

    View Article
  • Romania tara coruptiilor

    Romania tara coruptiilor

    Romania este corupta. Pana nu iasa la pensie toti comunistii din vechea garda, bosorogii, nu o sa avem un viitor…

    View Article

Abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la revista online www.trendmagazin.ro și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celor 6.569 de abonați