Clisura Dunarii, o alegere excelenta pentru o plimbare de primavara

Tania - Redactor Trend Magazin
By Tania - Redactor Trend Magazin martie 18, 2014 22:18

Clisura Dunarii, o alegere excelenta pentru o plimbare de primavara

„Vine, vine primavara
Se asterne-n toata tara”

Cojoacele iernii se pierd unul cate unul, vestitorii primaverii au dat deja primele semnale, iar razele soarelui dezmiarda mugurii abia ititi pe ramurelele copacilor. Natura incepe sa prinda viata si ce este mai frumos decat sa fi in mijlocul acestor evenimente!
Clisura Dunarii ofera o diversitate peisagistica si obiective turistice, menite sa lase fara cuvinte si cel mai pretentios turist, ce se succed cu atata repeziciune incat nici nu iti dai seama de trecerea timpului.
Pornind de la Est la Vest calatoria poate incepe chiar din Drobeta Turnu Severin, unde strajuiesc de mii de ani Piciorul Podului lui Traian, o constructie indrazneata pentru anii 103-105, podul avandu-l ca architect pe Apolodor din Damasc si Cetatea Medievala a Severinului construita in anul 1233. Parcurile Dragalina si Rozelor din aceasta zona sunt o oaza de liniste, verdeata si aer curat, numai bune inainte de continuarea calatoriei.
Lasand in urma Severinul si indreptandu-ne spre Orsova ne insoateste pe tot parcursul drumului Parcul Natural Portile de Fier, aria protejata cu cea mai mare diversitate etnica din Romania, fiind considerat un adevarat muzeu geologic in aer liber.
La numai 8 km de orasul Orsova pe drumul de pe langa Viaductul Vodita se ajunge la Manastirea Vodita, cea mai veche ctitorie voievodala atestata documentar, ridicata intre anii 1370-1372 in mijlocul unui peisaj de poveste.
Manastirea Sf.Ana

Ajunsi in orasul Orsova, pe dealul Mosului sta asezata Manastirea Sf. Ana, care ofera o priveliste de neuitat asupra Dunarii si imprejurimilor. Periplul continua catre Cazanele Dunarii pe drumul ce iese din Orsova spre Moldova Noua, defileul Dunarii se ingusteaza si devine din ce in ce mai spectaculos.
Tabula Traiana

Chiar la intrarea in Cazanele Mici ale Dunarii, Tabula Traiana, o veche placa memoriala de aproximativ 2000 de ani aflata pe malul sarbesc, marcheaza marsul triumfal al trupelor imperiale romane spre Dacia, totodata comemoreaza si victoriile Imperiului Roman asupra Regatului Dac in anul 105.

Chipul Decebal

Mai departe, la cateva sute de metrii, se iveste si Chipul lui Decebal, scluptat intr-un colos de stanca cu inaltimea de 55 de metri si latimea de 25 de metri si Manastirea Mraconia.
Manastirea Mraconia

Cazanele Mici ale Dunarii este zona cea mai ingusta a Dunarii delimitata pe ambele parti de munti verticali si stancosi oferind peisaje greu de uitat.
Golful Dubova

Acestea se incheie in Golful Dubova de unde incep Cazanele Mari si pasind in larg pe linia de plutire imprejurimile nu contenesc sa uimeasca, aici se pot vizita Pestera Ponicova si Grota Veterani.

Pestera Ponicova

De asemenea partea carosabila a acestei zone este frumoasa, iar traseul de o ora pe Ciucarul Mare ofera un punct de belvedere, de la 318 m inaltime, a Cazanelor Dunarii.
Traseul poate continua spre Moldova Noua cu o priveliste la fel de interesanta, iar ca obiectiv turistic pot fi vazute Ruinele Cetatii Trikule la 4 Km in aval de localitatea Svinita.
O vizita in aceasta zona poate descoperii multe alte obiective turistice incantatoare care iti insufla dorinta de a reveni cu placere.

Articole similare

Tania - Redactor Trend Magazin
By Tania - Redactor Trend Magazin martie 18, 2014 22:18
Scrie un comentariu

2 comentarii

  1. Crina martie 19, 20:54

    Fain articol. Multumim pentru informatii.

    Reply to this comment
Citeste comentariile

Scrie un comentariu

Fi liber sa ne spui parerea ta!