Tortul Egiptean, un deliciu dulce în vogă

Tania - Redactor Trend Magazin
By Tania - Redactor Trend Magazin martie 5, 2016 15:05

Tortul Egiptean, un deliciu dulce în vogă

Trendul dulce al bucătăriei, Tortul Egiptean, încântă şi dezmiardă papilele gustative într-un mod deosebit de savuros.
Dificultatea realizării acestui tort este medie spre grea, mai bine spus migaloasă, dar rezultatul vă asigur că este pe măsura trudei.
Şi să înceapă distracţia!

Avem nevoie de trei blaturi, fiecare făcut din următoarele ingrediente:

  • 2 albuşuri
  • 2 linguri zahăr
  • 1/2 lingură făină
  • 50 g. alune măcinate (sau nuci). Eu am folosit alune.

Cu siguranţă ar fi o economie de timp destul de consistentă dacă am face un singur blat pe care să îl împărţim în trei, însă pentru un rezultat final excelent este mai bine să coacem cele trei blaturi separat.
Albuşurile se bat spumă cu zahărul după care se încorporează făina împreună cu alunele măcinate. Compoziţia rezultată se va întinde pe o tavă cu pereţii nu foarte înalţi, după ce în prealabil a fost unsă cu unt. Se introduce în cuptorul preîncălzit la temperatură medie, timp de 20-30 de minute. Se repetă operaţiunea şi pentru următoarele 2 blaturi.

Tortul are două creme: una din gălbenuşurile rămase de la blaturi şi o cremă de frişcă şi caramel:

Pentru crema de gălbenuşuri avem nevoie de:

  • 6 galbenuşuri rămase de la blaturi
  • 6 linguri zahăr
  • 3 linguri rase făina
  • 340 ml. lapte
  • 170 g. unt 82% grăsime
  • esenţa de vanilie

Galbenuşurile şi făina se amestecă după care se toarnă puţin câte puţin laptele cu zahărul până se încorporează tot. Se pune compoziţia la foc mic şi se amestecă continuu mai ales după ce crema începe să capete consistenţă, circa 5-6 minute. Luăm de pe foc adăugăm estenţa de vanilie şi lăsăm crema să se racească după care încorparăm şi untul lăsat în prealabil la temperatura camerei. În concluzie, binecunoscuta budinca de vanilie, doar că ceva mai spumoasă.

Pentru crema de frişcă şi caramel trebuie să vă înarmaţi mai întâi cu răbdare apoi aveţi nevoie de:

  • 200 g. zahăr
  • 120 g. alune măcinate (sau nuci)
  • 200 ml. smântână dulce pentru frişcă

Zahărul se caramelizează şi se toarnă pe o hârtie de copt (atenţie la temperatura ridicată a caramelului), se lasă să se racească după care “bomboana” rezultată se zdrobeşte într-o pungă şi se macină la raşniţă sau robot.
Se bate frişca tare apoi se amestecă cu alunele măcinate şi cu caramelul măcinat.

Montarea tortului se face în ordinea următoare: un blat de tort, cremă de gălbenuşuri, cremă de caramel, iarăşi un blat şi tot aşa, iar ornarea se face după bunul plac, cu puţină crema oprită în prealabil şi alune măcinate.

Să aveţi poftă!

Articole similare

Tania - Redactor Trend Magazin
By Tania - Redactor Trend Magazin martie 5, 2016 15:05
Scrie un comentariu

2 comentarii

  1. Adriana martie 6, 03:45

    Doamne, arata asa de delicios….
    Pare simplu de facut, multumesc.

    Reply to this comment
Citeste comentariile

Scrie un comentariu

Fi liber sa ne spui parerea ta!